Nieuws / blog

Op deze pagina vind je een interessant artikel met boeiende weetjes en innovatieve ideeën op het gebied van interieurinrichting, badkamerrenovatie en keukenarchitectuur. Wil je meer tips hoe je van meubels op maat echte blikvangers maakt? Kijk dan op onze nieuwspagina of neem contact met ons op. 

Zolderrenovatie: 5 handige tips

Een zolder kan zoveel meer zijn dan gewoon een opslagruimte. Pak het heft in eigen handen en laat je zolder ombouwen tot een nieuwe slaapkamer, een extra badkamer, een loungekamer… de mogelijkheden zijn eindeloos! Wij geven je alvast 5 handige tips om je zolderrenovatie aan te pakken.

#1: Denk aan het totaalplaatje

Nu je een nieuwe bestemming voor je zolder gekozen hebt, werk je het best meteen een concept uit voordat je effectief aan de slag gaat. Beeld je het totaalplaatje in en som voor jezelf op wat je allemaal wilt in de nieuwe ruimte. Deze beslissingen hebben een belangrijke invloed op het uiteindelijke resultaat.

#2: Hou rekening met de lichtinval

Niets is zo belangrijk als voldoende lichtinval wanneer je vaak in een ruimte vertoeft. Hou hier dus zeker rekening mee tijdens je zolderrenovatie. Zorg voor voldoende ramen en als je de plaatsing van de ramen slim aanpakt, geef je je zolder meteen ook een moderne toets.

zolderrenovatie

#3: Plaats een vaste trap

Vaak bestaat een zoldertrap uit een uitschuifbare trap met een luik in de zoldervloer. Laten we eerlijk zijn, dit is niet echt veilig. Bovendien is het niet handig om telkens de trapladder uit te schuiven. Overweeg daarom om een vaste trap te laten installeren. Heb je weinig plaats? Kies dan voor een wenteltrap, hier bespaar je heel wat ruimte mee. Heb je wel voldoende plaats, dan ga je best voor een mooie vaste trap.

#4: Kies voor de juiste kleuren

De kleurenkeuze heeft een grote invloed op de sfeer die een kamer uitstraalt. Is jouw zolderruimte eerder aan de kleine kant? Ga dan voor witte muren, zo zal je kamer groter lijken. Wil je de focus leggen op gezelligheid? Dan opteer je best voor warme kleuren. Zo maak je in een handomdraai van je zolder een knusse kamer!

#5: Kasten op maat

Om je zolderruimte zo goed mogelijk te benutten, laat je het best inbouwkasten op maat maken. Ze geven de ruimte een strakke look en ze nemen amper ruimte in!

Meer informatie over zolderrenovatie

Wil je graag meer informatie over hoe je een zolderrenovatie best aanpakt? Neem dan contact met ons op, wij leggen het je graag uit! Samen komen we tot een concept dat beantwoordt aan al je wensen. Doe je liever eerst wat inspiratie op? Kijk dan eens naar onze realisaties.

Scroll naar boven