Nieuws / blog

Op deze pagina vind je een interessant artikel met boeiende weetjes en innovatieve ideeën op het gebied van interieurinrichting, badkamerrenovatie en keukenarchitectuur. Wil je meer tips hoe je van meubels op maat echte blikvangers maakt? Kijk dan op onze nieuwspagina of neem contact met ons op. 

Een totale badkamerrenovatie? Zo pak je het aan!

De badkamer, een plek die symbool staat voor ontspanning en rust. Maar niets is zo frustrerend als een badkamer die in slechte staat is of waar je volledig op uitgekeken bent. Hoog tijd dus voor een totale badkamerrenovatie!

Optie 1: Zelf je badkamer renoveren

Je kan een totale badkamerrenovatie op verschillende manieren aanpakken. Weet je hoe je leidingen moet leggen en sanitair moet plaatsen? Heb je ervaring met het bekleden van wanden en vloeren? Dan kan je je badkamer gewoon zelf renoveren. Het is een goedkopere optie, want je hoeft geen werkmannen te betalen, enkel de materialen. Het risico dat er fouten worden gemaakt tijdens de uitvoering is wel groter.

Optie 2: Verschillende vakmannen inschakelen

Toch niet zo’n handige Harry? Dan kan je ervoor kiezen om verschillende vakmannen te zoeken voor de verschillende soorten werkzaamheden. Zo kan je bijvoorbeeld een loodgieter inschakelen voor de sanitaire installatie, een aannemer voor de afbraakwerken, een tegelzetter voor de wandtegels,…

Je kiest dus zelf met welke vakmannen je in zee gaat, maar je bent wel zélf verantwoordelijk voor de coördinatie van de werken. Maar let op, de verschillende werken goed op elkaar afstemmen kan complex zijn. Ook heb je op voorhand geen duidelijk overzicht op de totaalprijs van je project. Daarnaast bestaat de kans dat er discussies ontstaan over wie verantwoordelijk is als er fouten gemaakt worden.

totale badkamerrenovatie

Optie 3: Combinatie doe-het-zelven en vakman

Weet je hoe je wanden en vloeren moet bekleden, maar heb je bijvoorbeeld geen kaas gegeten van leidingwerken en sanitaire installaties? Dan kan je ervoor kiezen om de werken deels zelf uit te voeren en de andere werken over te laten aan een vakman. Niet iedereen staat hier echter voor open.

Optie 4: Kies voor het totaalplaatje

Wil je 100% zeker zijn van een correcte én efficiënte uitvoering van je badkamerrenovatie? Kies dan voor een totaalaanpak. Je moet maar met één iemand afspraken maken en de persoon in kwestie kan steeds vlot doorwerken. Hij hoeft niet te wachten tot de vorige vakman klaar is met zijn deel. Bovendien is het vaak moeilijk om met meerdere mensen in een badkamer te werken.

Daarnaast geniet je van advies op maat van jouw situatie en wensen en heb je op voorhand een duidelijk zicht op de totale kostprijs van het project. Ook op vlak van kosten-baten is dit dus de beste keuze.

totale badkamerrenovatie

Op zoek naar een vakman voor een totale badkamerrenovatie?

Wil je graag je badkamer laten renoveren en ben je hiervoor op zoek naar een échte vakman? Vertrouw je project dan toe aan Eylenbosch hout en renovatie. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring in badkamerrenovaties én al meer dan 20 jaar ervaring in schrijnwerk. Bij voorkeur maken wij de kasten zelf om er zeker van te zijn dat ze gemaakt worden van degelijk en robuust materiaal.

Nemen wij jouw badkamer onder handen dan zorgen wij ervoor dat je zo weinig mogelijk ongemakken ervaart. Zo zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk terug je douche of bad kunt gebruiken. Wil je nog meer weten over onze aanpak? Neem dan snel contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Scroll naar boven