Nieuws / blog

Op deze pagina vind je een interessant artikel met boeiende weetjes en innovatieve ideeën op het gebied van interieurinrichting, badkamerrenovatie en keukenarchitectuur. Wil je meer tips hoe je van meubels op maat echte blikvangers maakt? Kijk dan op onze nieuwspagina of neem contact met ons op. 

Renovatiepremie badkamer: waar heb je recht op?

Ben je van plan om je badkamer te renoveren, maar twijfel je nog door het kostenplaatje? Om de kosten van je badkamerrenovatie te drukken kan je rekenen op premies van de overheid. Dankzij de renovatiepremie badkamer of de aanpassingspremie wordt je investering nog interessanter.

Renovatiepremie badkamer

Ligt je woning in het Vlaams Gewest én is ze minstens 30 jaar oud? Dan kan je de overkoepelende renovatiepremie aanvragen. Let wel op dat je aan de vereiste voorwaarden voldoet, want niet alle aanpassingen die je in je badkamer doet komen in aanmerking voor de premie.

Je kan de renovatiepremie aanvragen voor:

  • De vernieuwing van aanwezige sanitaire apparaten of de installatie van nieuwe apparatuur. Je mag max. twee wastafels, één ligbad, één douche en eventueel één toilet laten plaatsen anders kom je niet meer in aanmerking voor deze premie.
  • Nieuwe leidingen voor watertoevoer- en afvoer en de installatie van nieuwe kranen.
renovatiepremie badkamer

Je kan de renovatiepremie niet aanvragen voor:

  • Een bubbelbad, een stoomdouche, badkamerdecoratie, installaties die groene energie opwekken of verluchtingssystemen.
  • Een tweede badkamer of tweede toilet.

Voldoe je aan de vereiste voorwaarden, dan kan je de premie aanvragen. De renovatiepremie badkamer bedraagt 20% tot 30% van de uiteindelijke kostprijs (excl. BTW). Het precieze percentage van de premie hangt af van je inkomen en de totale kost van de badkamerrenovatie. Die totale kost moet minstens €2500 bedragen. Er is ook een bovengrens voor de berekening van de premie bepaald. Wanneer je totaalfactuur hoger is dan €3750 (excl. BTW) houdt men enkel rekening met dat maximumbedrag voor de berekening van de premie.

Aanpassingspremie

Ben je ouder dan 65 en wil je je badkamer iets comfortabeler maken? Dan kan je de aanpassingspremie aanvragen. Dit zijn de voorwaarden:

  • De aanvrager (of de partner of een inwonend gezinslid) moet minstens 65 jaar zijn.
  • De woning moet in het Vlaams Gewest gevestigd zijn en moet de hoofdverblijfplaats zijn van de aanvrager.

Je kan de aanpassingspremie aanvragen om je toilet en/of badkamer gebruiksvriendelijker te maken, handvatten en steuntjes te voorzien, de deur en de doorgang groter te maken en drempels te verwijderen. Deze premie bedraagt 50% van de kostprijs (incl. BTW) en kan per onderdeel aangevraagd worden. Per onderdeel kan je max. €1250 krijgen.

Meer weten over premies voor badkamerrenovatie?

Wil je graag nog meer informatie over de mogelijke premies voor een badkamerrenovatie? Of ben je op zoek naar een echte vakman om je badkamer te renoveren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Scroll naar boven