Nieuws / blog

Op deze pagina vind je een interessant artikel met boeiende weetjes en innovatieve ideeën op het gebied van interieurinrichting, badkamerrenovatie en keukenarchitectuur. Wil je meer tips hoe je van meubels op maat echte blikvangers maakt? Kijk dan op onze nieuwspagina of neem contact met ons op. 

Kleine badkamer renoveren: 6 handige tips

Door je kleine badkamer te renoveren op een slimme manier kan je deze ruimte groter laten lijken. Met onze handige tips en tricks haal je het maximum uit je badkamer zonder in te boeten op comfort, luxe of sfeer.

Tip 1: Hallo lichte kleuren!

Een slim trucje om je badkamer groter te doen lijken? Gebruik lichte in plaats van donkere kleuren. Niet alleen voor de muren en het plafond, maar ook voor de vloer en (een deel van) de badkamermeubels kies je best een lichte tint. Donkere of felle kleuren kan je wel gebruiken om een accent te leggen of voor je decoratie.

Tip 2: Let there be light

Een heldere badkamer lijkt groter dan ze in werkelijkheid is. Zorg daarom voor voldoende dag- en kunstlicht. Komt er niet veel natuurlijk licht binnen? Plaats dan wat extra verlichting. Een kleine ingreep met grote gevolgen!

kleine badkamer renoveren

Tip 3: Plaats grote tegels

Je gelooft het misschien niet, maar door grote vloertegels te plaatsen zal de ruimte groter aanvoelen. Wil je het effect vergroten? Kies dan voor glanzende tegels. Door de lichtinval en de spiegeling op de tegels lijkt de ruimte nog groter.

Tip 4: Laat je meubels zweven

Nee, je wint weinig of geen ruimte met zwevende badkamermeubels, maar doordat de vloer doorloopt ziet je badkamer er wel langer of breder uit. Bovendien is je badkamervloer een stuk gemakkelijker schoon te maken!

kleine badkamer renoveren

Tip 5: Glazen wand

Heb je voor een inloopdouche gekozen? Baken deze dan af met een glazen wand in plaats van een volle muur. Een volle muur neemt extra ruimte in en dat wil je juist vermijden. Bovendien krijgt licht meer vrij spel en voelt je badkamer een pak ruimer en moderner aan.

kleine badkamer renoveren

Tip 6: Kleine badkamer renoveren? Kies voor maatwerk!

Een gouden tip wanneer je een kleine badkamer wil renoveren: kies voor maatwerk. Zo benut je elk hoekje optimaal. Voor elke badkamer, hoe klein die ook mag zijn, is er een stijlvolle maatwerkoplossing.

Meer informatie nodig?

Kan je nog extra tips gebruiken? Of ben je op zoek naar een echte vakman om je kleine badkamer te renoveren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Scroll naar boven