Nieuws / blog

Op deze pagina vind je een interessant artikel met boeiende weetjes en innovatieve ideeën op het gebied van interieurinrichting, badkamerrenovatie en keukenarchitectuur. Wil je meer tips hoe je van meubels op maat echte blikvangers maakt? Kijk dan op onze nieuwspagina of neem contact met ons op. 

De voordelen van een maatkast

Erger jij je iedere dag aan rondslingerende spullen? Kan jouw woning wel wat extra opbergruimte gebruiken? Heb je enkele op het eerste zicht verloren ruimtes in huis? Kies dan voor een maatkast, het is een absolute meerwaarde voor je interieur. Een kast op maat creëert niet alleen een zee aan opbergruimte, ze gaat naadloos op in de ruimte waardoor jouw interieur een strakke en frisse uitstraling krijgt.

Wat maakt een maatkast een maatkast?

Maatkasten zijn er in alle soorten en kleuren, maar wat maakt een kast nu écht een maatkast? Om te beginnen is de kast meestal ingebouwd. Hierbij is de kast volledig aangepast aan de omgeving. Denk aan de ruimte onder je schuine plafond of onder je trap die je op een slimme manier kan invullen. Een ander belangrijk kenmerk van een maatkast is dat ze meestal op een eigen sokkel staat. Een sokkel creëert een vlakke en stabiele basis waardoor de kast perfect waterpas staat én stabiel gemonteerd kan worden. Bovendien zorgt een sokkel ervoor dat de kastdeuren perfect uitgelijnd kunnen worden.

Je kent het vast en zeker wel: een kast waarvan de deuren wat afhangen en waar de naden geen mooi geheel vormen. Vaak wordt er gedacht dat het probleem bij de scharnieren ligt, maar niets is minder waar. Een kast die niet mooi waterpas staat of waar te veel gewicht in zit kan ook de oorzaak zijn. Verder is het ook belangrijk dat de juiste plaat op de juiste plaats staat. Een iets dikker paneel of een stevige rug op de juiste plek kan een wereld van verschil maken.

De vele troeven van een maatkast

Een maatkast wordt volledig op maat van jouw wensen en noden gemaakt. Dat maakt ze origineel, uniek en je kan er jouw persoonlijke touch aan geven. Daarnaast kan je de kast helemaal op je interieur afstemmen. Jij hebt het helemaal voor het zeggen, want jij kiest de indeling, het materiaal, een open of gesloten kast… Kortom, jij bepaalt volledig zelf hoe het eindresultaat eruit zal zien.

maatkast

Meer weten?

Benieuwd naar wat een kast op maat voor jouw woning kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je met veel plezier verder.

Scroll naar boven