Nieuws / blog

Op deze pagina vind je een interessant artikel met boeiende weetjes en innovatieve ideeën op het gebied van interieurinrichting, badkamerrenovatie en keukenarchitectuur. Wil je meer tips hoe je van meubels op maat echte blikvangers maakt? Kijk dan op onze nieuwspagina of neem contact met ons op. 

Kast onder trap voor meer opbergruimte in huis

Plaatsgebrek in huis? Heb je al eens overwogen om de ruimte onder je trap aan te pakken? Vaak gaat deze ruimte verloren. Dat is jammer, want door een kast onder je trap te plaatsen creëer je heel wat efficiënte opbergruimte. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Een mens heeft nooit voldoende opbergruimte, zelfs niet in een heel groot huis. Door de jaren heen verzamel je heel wat spullen die allemaal hun plek moet krijgen. Door creatief te denken kan de ruimte onder de trap optimaal benut worden.

Laat je inspireren…

  • Idee 1: Vestiairekast op maat

Trappen bevinden zich vaak dicht bij de voordeur. De ruimte onder je trap omtoveren tot een vestiairekast is dan ook een logische keuze. Schoenen, jassen, handschoenen, mutsen, sjaals of zelfs de fietsjes van de kinderen… je kan het er allemaal in kwijt. Een gouden tip: laat de vestiairekast op maat maken, helemaal afgestemd op jouw gewoontes en wensen.

  • Idee 2: Een kast voor al je sportgerief

Heb je een sportief gezin? Ga je zelf een aantal keer per week lopen? Bevindt je wederhelft zich vaak op het tennis- of paddelterrein? Speelt je oogappel daarnaast ook nog eens voetbal of hockey? Dan kan de vrije ruimte onder je trap dienen als opbergruimte voor jullie sportgerief.

kast onder trap
  • Idee 3: Een washok in je trapkast

Of wat dacht je van een trapkast met een washok? Met maatkasten kan je de wasmachine en de droogkast keurig opbergen. Bovendien zijn ze enkel zichtbaar als je de kasten opent. Ook de bijhorende wasproducten en zelfs je poetsgerief kan je erin opbergen.

  • Idee 4: Een boekenkast

Ben je als boekenwurm enorm gehecht aan jouw uitgebreide boekencollectie? Jammer toch, dat die zoveel plaats in beslag neemt. Pak het eens anders aan en berg je boeken niet op in de woonkamer of slaapkamer. Gebruik hun decoratieve functie om je trap aan te kleden!  

kast onder trap
  • Idee 5: Tv-meubel op maat

Bevindt je trap zich in de woonkamer? Dan kan je de ruimte onder de trap inrichten met een tv-meubel op maat! Je benut de ruimte niet enkel optimaal, je wint ook extra beweegruimte in de woonkamer zelf. Met een kast op maat kan je alle kabels, de Wifi decoder en de PlayStation mooi opbergen. Zo ligt je woonkamer er steeds netjes bij!

kast onder trap

De voordelen van maatwerk

Enkel en alleen met maatwerk kan je trapkast een succes worden. Met maatwerk gaat er namelijk geen centimeter verloren. Bovendien kan je de kast perfect matchen met jouw interieur en smaak én kies je de indeling ervan volledig zelf. 

Op zoek naar een vakman voor jouw kast onder je trap?

Wil je graag nog meer informatie over een kast onder een trap? Of ben je op zoek naar een échte vakman voor jouw project? Neem dan snel contact met ons op. Wij denken graag met je mee om tot dé perfecte opbergoplossing te komen.

Scroll naar boven