Nieuws / blog

Op deze pagina vind je een interessant artikel met boeiende weetjes en innovatieve ideeën op het gebied van interieurinrichting, badkamerrenovatie en keukenarchitectuur. Wil je meer tips hoe je van meubels op maat echte blikvangers maakt? Kijk dan op onze nieuwspagina of neem contact met ons op. 

Je badkamer verbouwen doe je met deze tips

Je badkamer verbouwen, hoe begin je eraan? Bij het renoveren van een badkamer komt vaak meer kijken dan je denkt. Onvoorziene problemen én helaas ook onverwachte kosten kunnen de kop op steken. Lees daarom verder en ontdek aan de hand van een paar tips hoe jij je renovatie vlot laat verlopen!

Een goed begin is het halve werk

Een geslaagde badkamerrenovatie begint met een goede planning. Maar wat houdt dat precies in? Voor je begint aan de verbouwing is het van belang rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Let bijv. op de beschikbare ruimte. Hoeveel m2 bedraagt je badkamer? Is hier plaats voor jouw ideeën? Denk ook alvast na over de indeling en stijl van je nieuwe badkamer. Er zijn tal van materialen te vinden voor in de badkamer, overweeg dus goed welke je wil gebruiken. Breng daarnaast ook in kaart waar de bestaande leidingen en afvoeren zich bevinden. Giet dit alles vervolgens in een overzichtelijk ontwerp.

badkamer verbouwen

Vernieuw bestaande leidingen

Streef naar vernieuwing van bestaande leidingen, zeker als deze nog in staal zijn. Werk daarbij zoveel mogelijk met bochten van 45 graden en voorzie leidingen met een diameter die groot genoeg is. Voorzie centrale aansluitpunten op strategische plaatsen die steeds bereikbaar zijn. Vertrek vanuit deze collectoren naar de verschillende aftakpunten (kranen). De voeding van de collector kan de bestaande hoofdleiding zijn, maar bevindt zich bij voorkeur buiten de badkamer. Zo ben je gerust voor de komende jaren.

Kies voor onderhoudsgemak

Hoe minder voegen, hoe eenvoudiger het onderhoud. XXL keramische tegels zijn wat dat betreft een positieve trend. Deze vereisen echter de nodige ervaring en het juiste materiaal voor een correcte plaatsing. Net zoals elke keramische tegel blijft dit nog altijd één van de meest onderhoudsvriendelijke oplossingen.

Je badkamer verbouwen zonder zorgen?

Laat je na het lezen van bovenstaande tips het verbouwen van je badkamer toch liever aan ervaren professionals over? Neem dan gerust contact met ons op. Bij ons kan je terecht voor veelzijdig maatwerk op basis van jouw wensen en ideeën.

Scroll naar boven