Zolderrenovatie te Merelbeke

Naast een zolderrenovatie creëerden we in dit huis te Merelbeke ook meer opbergruimte, dankzij maatkasten, en een nieuwe traphal. Alle renovatiewerken werden met de grootste zorg uitgevoerd. Benieuwd naar onze aanpak? Lees dan snel verder!

Zolderrenovatie en maatkasten te Merelbeke

Meten is weten. En meten gaat ook vooraf aan het maken van gedetailleerde schetsen. De eigenaars in Merelbeke kregen een 3D-rendering om een beter zicht te krijgen op het eindresultaat. Dankzij de tekeningen hadden ze het volste vertrouwen in alle renovatiewerken én wisten ze wat ze konden verwachten. Na de goedkeuring gingen we aan de slag in ons atelier om de maatkasten en trap volledig van nul te creëren.

Transformatie naar een volwaardige zolderruimte

De zolderrenovatie te Merelbeke pakten we meteen goed aan en niets werd aan het toeval overgelaten. De missie was duidelijk: de ruimte omtoveren tot een volwaardige hobby- en ontspanningsruimte. We namen niet alleen het functionele aspect mee in onze plannen, maar ook het esthetische was enorm belangrijk om er een mooi geheel van te maken.

De totale renovatie omvatte een transformatie van de zolderruimte, het plaatsen van een nieuwe trap, het leggen van een vloer én het plaatsen van ingemaakte (dressing)kasten op maat op de zolder, in de hal en in de slaapkamer.

Maatwerk van de bovenste plank

Het dakgebinte werkten we af met duurzame en stevige Fermacell-platen. We isoleerden de vloer, egaliseerden de muren met OSB-platen én werkten zo ook de technische installaties weg. Daarnaast plaatsten we een nieuwe trap, die we volledig vervaardigden in ons eigen atelier. Van een staaltje straf maatwerk en vakmanschap gesproken!

De vloer werd afgewerkt met fineerlaminaat én dat zorgde meteen voor een mooi geheel. De overige ruimte op zolder werd afgewerkt met op maat gemaakte kasten. Op het gelijkvloers plaatsten we in de gang een dressingkast voor extra opbergruimte en ook de slaapkamer werd nog voorzien van een ingewerkte maatkast. De zolder kan na de volledige renovatie gebruikt worden als toffe ontspanningsruimte.

Zolderrenovatie op maat van jouw wensen

Zowel wij als de klant zijn enorm trots op deze mooie zolderrenovatie en plaatsing van ingebouwde maatkasten. Heb jij ook plannen voor een renovatie, maar zit je nog met de handen in het haar? Neem dan snel contact met ons op. We denken graag met je mee en bespreken samen de mogelijkheden op maat van jouw specifieke situatie.

Scroll naar boven