Renovatie te Wachtebeke

In Wachtebeke voerden we enkele werken uit en creëerden we een samenhangend geheel. De balustrade van de trap kreeg een make-over en er werd extra opbergruimte voorzien.

Renovatie te Wachtebeke

Dicht bij huis, in Wachtebeke, mochten we de balustrade van de trap en de ruimte rondom de trap stevig onder handen nemen. Het interieur kreeg een meer coherente uitstraling dankzij het toevoegen van enkele nieuwe elementen. Check deze renovatie te Wachtebeke.

Leuk detail in houten balustrade

Als je al eerdere realisaties van ons zag, komt het ontwerp van de trap je misschien bekend voor. Dat klopt ook, want deze klant liet zich inspireren door een realisatie van een tijdje geleden. Naar analogie van deze vorige realisatie ontwierpen we een balustrade die ook bij deze klant perfect zou passen. Het gebruik van hout en afgeronde spijlen zorgt voor een organische look en feel.

Een leuk detail in de houten balustrade kan je spotten op een van de foto’s. De witte blokjes die je tussen de spaken ziet zijn voorzien van een ingewerkte metaalplaat zodat de blokjes dienst kunnen doen als magnetische houder. Leuke souvenirs of belangrijke brieven kunnen daar opgehangen worden en de trap krijgt zo een multifunctionele bestemming. Bovenaan de trap werd een knikdeur geplaatst om de benedenverdieping af te sluiten van de bovenverdieping. Een knikdeur zorgt ervoor dat je een ruimte toch kan afsluiten als je geen plaats hebt om een traditionele binnendeur te plaatsen.

Nieuwe kast creëren in nis

Bovenaan de trap werd een akoestische tussenwand geplaatst als afscheiding tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping. Waar voorheen een gewone balustrade zat werd nu de houten balustrade mooi geplaatst dankzij de toevoeging van een tussenwand. Door de plaatsing van de tussenwand ontstond er een nis op de bovenverdieping. Om die nieuwe en eerst nutteloze ruimte efficiënt te kunnen gebruiken, werd die omgebouwd tot een ingemaakte kast met schuifdeur.

Renovatie op maat van jouw wensen

Of je nu gaat voor een volledige renovatie of voor enkele kleine aanpassingen, we nemen jouw project graag ter harte. Wil je graag jouw interieur opfrissen, maar heb je nog geen idee hoe je het moet aanpakken? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Scroll naar boven