Maatwerk binnendeuren

De binnendeuren in dit huis kregen een volledig nieuwe look. Van saaie deuren naar een staaltje maatwerk om trots op te zijn!

Maatwerk binnendeuren

Binnendeuren op maat laten maken

Een project zoals dit ligt ons nauw aan het hart. Van begin tot einde konden we onze stiel ten volle uitoefenen. De klant wilde niet zomaar eenvoudige binnendeuren plaatsen, want de deuren moesten passen in het landelijke interieur en tegelijkertijd karakter uitstralen. Naar het idee van een staldeur of planchettedeur, gingen we aan de slag in ons atelier.

In deze realisatie zie je hoe we het maatwerk binnendeuren maken én hoe enkele houten planken getransformeerd worden tot een volledig afgewerkte deur.

The making off

1. Boolplanken

Aan het begin van het proces kregen we massieve eiken planken binnen, zogenaamde boolplanken. Op dat moment kan je je nog geen beeld vormen van het afgewerkte resultaat.

2. Bewerking van het ruwe hout in het atelier

De volgende stappen voerden we allemaal uit in ons eigen atelier. Allereerst gingen we het hout uitsmetten. Nee, niet ‘ontsmetten’, maar wel uitselecteren. 😉 Dat betekent dat we op de ruwe plank de benodigde stukken gaan uittekenen, hierbij rekening houdend met te grote imperfecties of natuurlijke barsten die ontstaan zijn bij de droging van het hout. Een belangrijk proces, want we willen steeds de beste kwaliteit leveren en de mooiste stukken uit het hout omtoveren tot een eindproduct.

Wat zijn de volgende stappen bij maatwerk binnendeuren? Vlak- en vandikteschaven, freeswerk uitvoeren, op maat afkorten en uiteindelijk assembleren. Tijdens het samenstellen hielden we plaats voor een raampje in de deur. Als laatste bewerkingen volgden nog het zuiver schuren en het aanbrengen van een beschermingsproduct.

3. Plaatsen van het maatwerk

De laatste stap is ook het snelste klaar, namelijk het plaatsen. Na het bevestigen van de deur volgde als ‘finishing touch’ het bevestigen van de zwarte deurklinken. Het eindresultaat van deze maatwerk binnendeuren mag er zeker zijn!

Binnendeuren op maat van jouw wensen

Jouw interieur opfrissen met maatwerk net zoals de binnendeuren van deze klant? Dat kan! We denken graag met je mee en bespreken samen de mogelijkheden op maat van jouw situatie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Scroll naar boven