Realisatie te Gent

Bij Eylenbosch hout en renovatie kan je terecht voor een complete interieur renovatie. Zo ook mevrouw Gielkens uit Gent. Haar woning werd voorzien van halfmassief parket en een compleet vernieuwde trap.

Interieur renovatie te Gent

Bij Eylenbosch hout en renovatie kan je terecht voor een complete interieur renovatie. Op basis van jouw wensen werken we een ontwerp uit in jouw stijl. Hiervoor werken we enkel met de beste materialen. Zo ook voor mevrouw Gielkens uit Gent. Haar woning werd voorzien van halfmassief parket en een compleet nieuwe trap.

Plaatsen van een nieuwe parketvloer

Op basis van de wensen van mevrouw Gielkens werd ervoor gekozen om doorheen het hele huis halfmassief parket te plaatsen. Dit soort parket noemt men ook wel samengesteld of meerlaags parket. Het bestaat uit verschillende lagen hout met een toplaag in echte kwaliteitseik. Het verschil met parket in massief hout is niet zichtbaar, niet hoorbaar en niet voelbaar.

Om de plaatsing te realiseren hebben we de oude vloerbekleding weggehaald en de vloer vlak gemaakt. Daarna hebben we een ondervloer geplaatst met behulp van OSB platen. Dit vormt een solide en vlakke basis voor de parketbekleding. Daarbovenop hebben we het parket verlijmd geplaatst met tand en groef. Een verlijmde montage zorgt ervoor dat het parket één geheel wordt met de dekvloer.

Renovatie van de trappen

Naast de vloer hebben we ook de trappenhal een volledige make-over gegeven. Het betrof hier 2 zeer oude en versleten trappen die volledig werden verwijderd. Naast het gegeven van de leeftijd, was de uitdaging vooral om de begaanbaarheid te verbeteren. Dit binnen de beschikbare ruimte (smalle trappenhal en hoge plafonds). Voorafgegaan door reken- en tekenwerk, het verlengen van de trappen ten opzichte van de oude voorgangers en door het toepassen van verdreven treden hebben we de helling van de trappen kunnen verlagen en dus verbeteren.

Naast het praktische aspect hebben we ook aandacht besteed aan het esthetische. De klant opteerde hier voor multiligne beuk, een modern plaatmateriaal met de voordelen van massief hout. De doorlopende treden vereisen een onderliggende (verborgen) draagstructuur. Deze hebben we compleet ter plaatse opgebouwd. Met behulp van overschilderbaar plaatmateriaal hebben we het geheel blokvormig uitgewerkt, waardoor de nieuwe trap een heel strak uitzicht heeft. Bovendien konden we zo de draagstructuur verbergen. Het zwarte stalen spijlenwerk dat doorloopt over de verschillende verdiepingen,  vervolledigt het geheel en 'verbindt' de trappen met elkaar. Het resultaat? Een mooi afgewerkte trap die geheel aan de wensen van de klant voldoet.

Interieur renovatie op maat van jouw wensen

Uiteraard zorgden we voor een afwerking tot in de puntjes en zijn zowel mevrouw Gielkens als wij bijzonder trots op het eindresultaat. Droom jij ook van een nieuw interieur? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Interieur renovatie op maat van jouw wensen

Uiteraard zorgden we voor een afwerking tot in de puntjes en zijn zowel mevrouw Gielkens als wij bijzonder trots op het eindresultaat. Droom jij ook van een nieuw interieur? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Scroll naar boven