Fermacell

Met de gipsvezelplaten van Fermacell realiseer je snel en gemakkelijk kwalitatieve bouwconstructies voor wanden, vloeren en plafonds.

Fermacell

Met de gipsvezelplaten van Fermacell realiseer je snel en gemakkelijk kwalitatieve bouwconstructies voor wanden, vloeren en plafonds. De gipsvezelplaten zijn multi-inzetbaar. Je kan ze zowel in nieuwbouwwoningen gebruiken als bij renovaties van oude gebouwen. Ze zijn ook perfect geschikt voor woonruimtes en kantoor-en bedrijfsgebouwen.

Duurzaam bouwen met Fermacell

Wist je dat gips oneindig gebruikt kan worden? Het valt onder het cradle-to-cradle principe: hierbij wordt afval als grondstof gebruikt voor nieuwe producten. Fermacell verwerkt 25% van de eigen gerecycleerde producten in hun nieuwe gipsvezelplaten.

Maar hoe wordt zo’n gipsvezelplaat juist gemaakt? Door de grondstoffen gips, papiervezels en water tijdens het productieproces onder hoge druk samen te persen, ontstaat er een oersterke, homogene plaat. Dankzij deze specifieke samenstelling zijn de gipsvezelplaten stootvast en extreem belastbaar. Daarnaast hebben ze ook een warmte-isolerende werking waardoor stookkosten minder hoog oplopen.

Fermacell

Daarom werken wij uitsluitend met Fermacell

Onderzoek heeft aangetoond dat Fermacell bijdraagt aan een gezondere en betere leefomgeving. De gipsvezelplaten zijn beter voor het milieu en dus ook beter voor de mens. Daarnaast biedt Fermacell nog enkele voordelen:

  • Fermacell producten kunnen uitstekend tegen een wisselende luchtvochtigheid
  • Fermacell wanden zijn sterk en blijven daardoor langer mooi
  • Fermacell platen zijn brandwerend
  • Fermacell platen hebben een akoestische functie

Daarnaast zorgt het homogene karakter van de platen ervoor dat ze geschikt zijn voor zowel droge als natte ruimtes. De gipsvezelplaten van Fermacell zijn 100% waterafstotend en toch verrassend licht van gewicht. Het homogene karakter biedt nog een belangrijk voordeel: de gipsvezelplaten van Fermacell zijn veel sterker dan andere gipsplaten.

Meer weten over Fermacell?

Wil je graag nog meer informatie over Fermacell? Benieuwd naar de mogelijke toepassingen voor jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je met veel plezier verder.

Scroll naar boven